Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı Çalışmalarıyla "Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü"ne Layık Görüldü

Halk Kültürü Araştırma Kurumu (HKKA) tarafından verilen "Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri” Türk Tarih Kurumu Merkezinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı da, ödüle layık görülen bilim insanları arasında yer aldı.

Halkbilimciler tarafından “Folklorun Oscar’ı” olarak gösterilen “39. Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri Ödül Töreni” 7 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Yaptıkları çalışmalarla Türk halk kültürüne katkıda bulunan bilim insanlarına verilen Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülüne layık görülenler arasında, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı da yer aldı.

2019 yılında yaptığı “Toplum dilbilim ve Anlambilim” çalışmalarıyla söz konusu ödüle layık görülen Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı’ya ödülü, Türk Tarih Kurumu’nda gerçekleştirilen törende Okan Üniversitesi Rektörü ProfDr. Mustafa KOÇAK tarafından takdim edildi.

5 Mart 1955 tarihinde Ord. Prof. Dr. Mehmet Fuat KÖPRÜLÜ tarafından kurulan Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından 1981 yılından itibaren her yıl aralıksız verilmeye başlanan ve bu yıl 39.'su düzenlenen ödül töreninde; Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı ile birlikte; Dr. Neriman Aral, Prof. Dr. Serpil Aygün Cengiz, Prof. Dr. Ayşe Yücel Çetin, Prof. Dr. Habibe Yazıcı Ersoy, Prof. Dr. Aynur Koçak, Dr. Ülkü Küçükkurt, Dr. Feryal Söylemezoğlu, Doç. Dr. Kadriye Türkan ve Prof. Dr. Osman Uyanık da ödül alan bilim insanları oldu. Ayrıca, Halk Kültürü Araştırma Kurumu tarafından bu yıl ilk kez verilen “Vefa Ödülü”ne, halk kültürü alanının duayen isimleri Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ve Prof. Dr. Tuncer Gülensoy layık görüldü.

Haber: Hasan Yaman

Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde “Yangın ve Patlama Olayları Eğitim Çalıştayı” Düzenlendi

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Cerebral Palsy Farkındalık Semineri” Düzenlendi

Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde Sergi Açılışı ve “Dönem Biterken” Etkinliği Gerçekleşti