Sağlık Bilimleri Fakültesi Geleneksel "Beyaz Önlük Giydirme Töreni" Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde 2019 yılında eğitime başlayan 75 öğrenci, 2 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirilen törenle beyaz önlüklerini giydiler.

Büyükçekmece Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akgül’ün yanısıra fakülte öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2. sınıf öğrencileri, bölüme yeni başlayan öğrencilere “Hoş geldiniz” anlamı taşıyan beyaz önlüklerini giydirdiler. Bu organizasyon, 2010 yılında Bakırköy yerleşkesinde kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2019 yılında Büyükçekmece Yerleşkesine taşındıktan sonraki ilk etkinliği oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tanıtım filmi gösterimi ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan SABİF 2. Sınıf Öğrenci Temsilcisi Harun Baran Üner, öğrenciler adına yaptığı konuşmada “Birinci sınıfta öğrenim gören ve bugün beyaz önlük giyecek olan arkadaşlarımın yaşadığı heyecanın aynısını geçtiğimiz yılın başında bizler de yaşamıştık. Eğitim gördüğümüz süreç dahil olmak üzere, hayatları boyunca her konuda yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. Ardından kürsüye çıkan 1. Sınıf Öğrenci Temsilcisi Özlem Tonga, arkadaşları adına yaşadıkları heyecanı ve mutluluğu ifade eden bir konuşma yaptı.

-“Beyaz Önlüğü Bir Kere Giyersiniz; Yaşamınız Boyunca Üzerinizde Olsa da Olmasa da Sizinle Gelir”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Akgül beyaz önlüğün önemine değindiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “Biz tıp fakültesinde eğitim görürken bu tarz törenler yapılmıyordu. Öğrencilerimize böyle etkinlikler vasıtasıyla hem kendilerinin hem de ilerde mensubu olacakları mesleğin ne denli kıymetli olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Çünkü beyaz önlük giymek basit bir hadise değil. Diğer mesleklerde bir üniforma giyersiniz, mesai sonrası ya da hafta sonu çıkarırsınız. O üniforma üzerinizde değilken mesleğinizi yapmazsınız fakat beyaz önlük öyle değil. Beyaz önlüğü bir kez giydikten sonra hayatınız boyunca ister üzerinizde olsun ister olmasın artık o size yapışıp kalır. Ölene kadar o meslek sizinle beraber gider. Bunu sizler de yaşayacaksınız. Birinci sınıf öğrencilerine çok iyi şekilde ev sahipliği yaptıkları için ikinci sınıf öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Abi, abla olmanın bu meslekte ne kadar kıymetli olduğunu ilerde fark edecekler ancak şimdiden bu bilinçle hareket ediyor olmaları beni fazlasıyla gururlandırdı. Hocalarınızdan her şeyi öğreneceksiniz elbette ama pratik anlamında asıl abi ve ablalarınız sayesinde öğreneceksiniz. Aranızın bu şekilde iyi olması bizi mutlu ediyor. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum”.

-“Meslek Hayatınızda Multidisipliner Olmayı Düstur Edinmenizi Tavsiye Ediyorum”

Beyaz önlük giyme töreninin çok anlamlı bir etkinlik olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın konuşmasına, tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek başladı. Rektör Aydın: “Ben de Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanıyım. Meslek hayatımızda Fizyoterapist arkadaşlarımızla yakın ilişkilerimiz var. Sizlere de bundan sonraki eğitim, bilim ve meslek hayatınızda multidisipliner olmayı, diğer branşlarla iletişim halinde olmayı düstur edinmenizi önemle tavsiye ediyorum. Disiplinler arası çalışmalar günümüz dünyasında bilimsel üretim açısından oldukça önem arz etmektedir.” dedi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa gibi yükseköğretim alanında marka olan bir kurumun mensubu olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın; “Bu ayrıcalığı öğrenciliğinizde ve meslek hayatınızın her döneminde hissedeceksiniz. Bugün burada beyaz önlüklerini giyerek, mesleğe adım atan kıymetli öğrencilerimize, öğrenim hayatları ve sonrasında meslek hayatlarında sonsuz başarılar diliyorum.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından önlük giydirme törenine geçildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'ne birincilikle yerleşen öğrenci Elif Eroğlu’na beyaz önlüğünü, Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın giydirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce beyaz önlüklerini giydirdikleri öğrencileri tebrik ederek başarılar dilediler. Tören, Dekan Prof. Dr. Ahmet Akgün ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından öğrencilere önlüklerinin giydirilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Suzan Çiçek, Hasan Yaman

Fotoğraf: Fırat Can Sarı, Merve Gökalan

Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Yeniden Hasta Kabulüne Başladı

Baltalimanı Sosyal Tesislerinin Üniversitemize de Resmi Tahsisi Gerçekleşti