Orman Fakültesi'nde “Kamusal Yeşil Alanlarda Evrensel Peyzaj Tasarımı Çalıştayı” Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi'nde, "Kamusal Yeşil Alanlarda Evrensel Peyzaj Tasarımı Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Bahçeköy Yerleşkesi'nde bulunan Orman Fakültesi Konferans Salonunda 12.12.2019 tarihinde gerçekleştirilen çalıştay kapsamında; evrensel tasarım kavramının kamusal yeşil alan ölçeğinde ele alınarak, peyzaj mimarlığı mesleği kapsamında değerlendirilmesi yapıldı. Çalıştay; üniversite, belediye, kamu ve özel sektör temsilcileri gibi paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalışytay kapsamında kamusal yeşil alanlarda gerçekleştirilen planlama, tasarım ve uygulama çalışmaları evrensel tasarım özellikleri açısından değerlendirilerek, ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri getirilmesi ve gelecek çalışmalar için yol haritası niteliğinde bir sonuç raporu ortaya kondu.

Peyzaj mimarlığı çalışmalarının temelinde yer alan evrensel tasarım kavramı; yaş, beceri ve durum farkı gözetmeksizin dış mekânların düzenlenmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefleyen kapsayıcı bir yaklaşımdır. Bu bağlamda sosyal eşitlik ilkesiyle tasarlanan kamusal alanlar ya da kamusal yeşil alanlar ile evrensel tasarım kavramı birbiriyle örtüşen ve bir arada işleyen sistemler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda "Kariyer Tüyoları Semineri" Düzenlendi

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı Çalışmalarıyla "Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü"ne Layık Görüldü

Avcılar Yerleşkesi'nde "Göl Etüt Salonu" Hizmete Girdi

Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde “Yangın ve Patlama Olayları Eğitim Çalıştayı” Düzenlendi