İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan "Tasarım Beceri Atölyeleri"ne Akademik Destek

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında başlattığı Tasarım Beceri Atölyeleri kapsamında “Tasarım Beceri Atölyeleri Akademik İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Tasarım Beceri Atölyelerinin öğretimsel sürecinin etkili biçimde işleyebilmesini sağlamak amacıyla, İstanbul'daki üniversitelerle gerçekleştirdiği 'Tasarım Beceri Atölyeleri Akademik İşbirliği Protokolü' imza töreni, 22 Ocak tarihinde düzenlendi. Beykoz Sabancı Öğretmenevi'nde gerçekleşen ve Üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce'nin katıldığı protokol imza töreninde; İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın yanı sıra, İstanbul'da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları yer aldı.

Tasarım Beceri Atölyeleri İl Koordinatörü Filiz Gülhan proje ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, “Tasarım Beceri Atölyeleri ile var olan yetenekleri ortaya çıkarıp geliştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can sözkonusu projeden büyük beklentilerinin olduğunu belirterek; “Tasarım Beceri Atölyelerimiz, sorumluluğumuzdaki öğrencilerimizle üniversitelerimiz arasındaki iş birliğini temin etme amacı taşımaktadır. Projeyi,  öğrencilerimizin akademik dünya ile tanışması ve kurumlarımız arasındaki iş birliğinin arttırılması bakımından çok önemli buluyorum. Bu tür projeler, Türk Milli Eğitim sisteminin gelişmesine de katkı sağlamaktadır.” dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın ardından söz alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise konuşmasında, İstanbul’daki üniversitelerle birlikte yürütülen çalışmaların yön verici olduğunu belirterek, İstanbul’un seçkin üniversiteleriyle birlikte sürdürülecek iş birliğinin önemine değindi.

Konuşmasına projenin, eğitimin kendi açık işlevleri içerisinde bugünün ve geleceğin öğrencilerinin profilini tanımaya yönelik olduğunu vurgulayan Yazıcı konuşmasına şu şekilde devam etti: “İnsanlığa faydalı, bilime sevdalı, kültüre duyarlı, nitelikli ve ahlaklı çocuklar yetiştirme hedefiyle yola çıkan vizyon belgesi, Tasarım Beceri Atölyesi’nin temel taşıdır. Yeni tasarımlarla birlikte özellikle ders çeşitlerinin azaltılması öğrencilerimizin öğrenme ortamlarının sınıf dışına taşınması, süreç odaklı değerlendirmeler ve kariyer ofisi odaklı yaklaşımlarıyla çocuklarımızın yeteneklerini erken yaşlarda belirleyip, kendi ilgi alanlarında çalışma sağlayabilecekleri tasarımlar ortaya koymaya çalıştık.”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tasarım Beceri Atölyeleri şartnamesi uyarınca üniversiteler tarafından okullarda kurulacak atölyeler, üniversitelerin adını taşıyacak. Bu çerçevede üniversitemiz, Avcılar ilçesindeki Atatürk Ortaokulu’nun Tasarım Beceri Atölyesi kurulum ve işleyişi konusunda iş birliği faaliyetlerini gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan “Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nde de yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri ile; ilkokuldan itibaren tüm öğretim kademelerinde, çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi amaçlanmakta.  İlkokul ve ortaokullarda bilim, kültür-sanat, spor ve yaşam ana temalarıyla 2019 yılında hayata geçirilen Tasarım Beceri Atölyeleri; çocukların ilgi, yetenek, mizaç ve gelişimleri için düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemeyi amaçlamakta. Üniversitelerle yapılan akademik işbirliği protokolü ile, bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıktığı atölyelerin etkili bir şekilde işleyebilmesi hedefleniyor.

Haber: Hasan Yaman

Yenilenen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ameliyathanesi Hizmete Açıldı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Köylerde Sağlık Taraması

Spor Bilimleri Fakültesi Catchball Takımı Uluslararası Turnuva'da İkinciliği Elde Etti