İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı Kuruldu

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı, kuruluş çalışmalarının tamamlanmasının ardından 03/10/2020 tarih ve 31263 sayılı Resmi Gazete’de vakfın kuruluşuna dair kararın yayımlanması ile birlikte resmen faaliyetlerine başladı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın bütün birimlerinde eğitim-öğretim, sağlık, kültür ve bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetlerini destekleme misyonu ile yola çıkan Vakıf, akademik ve idari personelin bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak mekanizmalar oluşturmak, fiziki ve teknolojik altyapısı ile eğitim, araştırma ve uygulama imkânlarının geliştirilmesine destek olmak, başarılı öğrencilerin desteklenmesini sağlamak gibi faaliyetlerin yanında, vakıf senedinde yazılı diğer amaçlar doğrultusunda çalışmalar yürütecek.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı ayrıca Üniversitemiz çalışanları arasında sosyal dayanışmayı ve birlikteliği öne çıkararak İÜC mezun ve mensuplarının her yönden etkinliğini ve saygınlığını artırıcı faaliyetlerde de bulunacak. Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın kuruluş süreci ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı kuruluş çalışmalarının Üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda başlatıldığını ve yaklaşık 1 yıllık bir çalışma sonunda tamamlandığını belirten Prof. Dr. Nuri Aydın, vakfın kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi öğretim üyelerinin bağışlarıyla kurulmuş bir vakıf statüsünde olduğunu vurguladı. Vakfın amaçları ve faaliyet alanlarına ilişkin bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın konuşmasına şöyle devam etti: "Vakfımızın amacı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bünyesinde bulunan tüm birimlerin desteklenmesi; eğitim-öğretim, sağlık, bilimsel araştırma ve geliştirme, spor, sosyal aktivite, kültür ve sanat gibi konularda, çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlamaktır. Üniversitemizin tüm birimlerini destekleme misyonu ile yola çıkan Vakfımızın diğer bir amacı da Üniversitemiz çalışanları arasında sosyal dayanışmayı ve birlikteliği öne çıkararak İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa mezunları ve mensuplarının her yönden etkinliğini ve saygınlığını arttırıcı çalışmalar yapmaktır.

Bu kapsamda, Üniversitemizde eğitim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin desteklenerek bunların aktif bir şekilde eğitim almalarını sağlamak da Vakfımızın öncelikli hedefleri arasındadır. Vakfımız, bugün itibari ile yeni kurulmuş genç bir Vakıftır. Ancak, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın tecrübeli ve kıdemli eğitim kadrosuyla, bundan sonraki yıllarda etkinliğini giderek artıracağına inanıyorum. Dünyada söz sahibi olmuş eğitim kurumlarının büyük çoğunluğunun arkasında, onları destekleyen vakıflar bulunmaktadır. Bu vakıflar, bir taraftan eğitimi desteklerken aynı zamanda çalışanların sağlık, spor, kültürel aktivitelerini de desteklemekte ve Üniversitenin gelişmesi için büyük katkı sağlamaktadır. Tabiidir ki bu katkılar, değerli bağışçıların katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Kısa bir zaman içerisinde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı’nın yıllar içerisinde büyüyerek ve gelişerek daha ileri noktalara ulaşacağı inancını taşımaktayım."

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Geliştirme Vakfı web sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Haber: Hasan Yaman

Cerrahpaşa Tarihinin En Büyük Borç Ödemesi Yapıldı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyelerinin Projesine "ERASMUS+ Gençlik Programı KA227" Desteği

Üniversitemiz Yerleşkeleri "Sıfır Atık Belgesi" Almaya Hak Kazandı