İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Başarılarıyla Tüm Dünyada Adından Söz Ettiriyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa başarıları ile dünyada gündem olmaya devam ediyor. Özellikle COVID-19 salgını sürecinde dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren medya kuruluşları tarafından yoğun ilgi gösterilen Cerrahpaşa Tıp Fakültemiz hakkında son olarak France 24 medya kuruluşu, üç farklı dilde hazırlanan haberi izleyicileri ile paylaştı. Haberde, Üniversitemiz bünyesinde hizmet vermeye başlayan uluslararası hastalara yönelik yeni markamız Cerrahpaşa International ile ilgili bilgilere de yer verildi.

Son dönemde yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da başarılarıyla adından söz ettiren Üniversitemiz, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına karşı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde verilen başarılı mücadele ile tüm dünyada uluslararası medya kuruluşlarının da ilgi odağı oldu. Salgınla mücadelede doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından hizmetlisine kadar tüm personeliyle destansı bir mücadele içerisine giren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, çalışanlarının insanüstü gayretleri ve uyguladığı tedavi yöntemleri sayesinde elde ettiği başarı sonrası dünyanın çeşitli bölgelerinden medya kuruluşları tarafından haberlere konu edildi.

"İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Ulusal ve Uluslararası Medyanın Gözdesi Oldu"

TRT WORLD, Amerikan CNN International, İngiliz BBC International, Fransız Lemonde, Alman Deutsche Welle, Japon Fuji şu ana kadar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin başarılı mücadelesini konu eden uluslararası medya kuruluşları arasında yer aldı.

BBC kanalında, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi COVID-19 yoğun bakım servisinde yapılan çekimlerden oluşan "Cerrahpaşa'da Bir Gün" isimli haber-belgesel yayınladı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yine dünyanın en önemli haber kanallarından CNN International'da "Türkiye'nin en yoğun yoğun bakım ünitesi" başlıklı haberle yer aldı. Haberde, yoğun COVID-19 hasta trafiğine rağmen, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, çalışanlarının üstün gayreti sayesinde tedavide elde ettiği başarılar vurgulandı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından uluslararası kamuoyuna yönelik yayınlar yapmak üzere kurulan ve İngilizce yayın yapan TRT WORLD kanalı da, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin destansı COVID-19 salgını mücadelesini ekranlarına taşıyan bir başka yayın kuruluşu oldu.

TRT ayrıca, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile ilgili yaptığı haberlerin yanı sıra, tamamı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi COVID-19 yoğun bakım servisinde çekilen ve büyük beğeni toplayan "Hastane İstanbul: Korona" isimli bir belgesele de ekranlarında yer verdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sağlık çalışanlarının insanüstü gayretle verdiği mücadele sonucu elde edilen başarılar Avrupa ve Amerikan basınında olduğu kadar dünyanın diğer bölgelerindeki medya kuruluşları tarafından da takdirle karşılandı. Japonya'nın önemli medya kuruluşlarından FUJI Tv kanalı, yine bu mücadele ve başarıları izleyicileri ile paylaşan medya kuruluşlarından biriydi.

"France 24 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Haberini 3 Farklı Dilde İzleyicileri ile Paylaştı"

Son olarak yine dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından France 24’te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hakkında bir haber yayınlandı. Fransızca, İngilizce ve Arapça olarak 3 farklı dilde tüm dünyaya servis edilen haberde, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde verilen başarılı salgın mücadelesine vurgu yapıldı. Ayrıca İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın’ın röportajının yer aldığı haberde, uluslararası hastalara yönelik hizmet vermeye başlayan Üniversitemizin yeni markası Cerrahpaşa International hakkında da bilgiler verildi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 1453 yılına dayanan tarihiyle barındırdığı deneyim ve kurumsal hafızayı, dinamizmi ile birleştiren bir yükseköğretim kurumu olarak, tüm paydaşlarına yönelik olarak akademik ve idari birimleriyle daima en iyisini hedefleyen çizgisini bundan sonra da devam ettirecektir.

Haber: Hasan Yaman

"15 Temmuz: Demokrasi Zaferi" Konferansı Gerçekleştirildi

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu "Akıllı Bez" Sayesinde Tespit Edilecek

COVID-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz Aşı Çalışmalarıyla İlgili Sorularımızı Yanıtladı