Incites Benchmarking&Analytics Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü tarafından akademik birim yöneticileri ve öğretim üyelerinin katıldığı “Incites bilgilendirme toplantısı” düzenlendi. Araştırma Üniversitesi kriterleri ve Üniversitemizin uluslararası görünümü ile ilgili bilgilerin değerlendirildiği toplantıda, ayrıca Incites veritabanı hakkında bilgiler verildi.

20 Aralık tarihinde Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Erol İnce, Genel Sekreter Prof. Dr. Erdoğan Köse’nin yanısıra; fakülte, yüksekokul ve enstitülerin yöneticileri ile öğretim üyeleri katıldı.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Nuri Aydın konuşmasında üniversite olarak araştırma ve bilimsel yayınlara oldukça önem verdiklerini belirtti. Üniversitemizin araştırma üniversiteleri arasında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Aydın, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın uluslararası bilinilirliğinin arttırılması için araştırma ve uluslararası yayınların önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Nuri Aydın’ın açılış konuşması sonrası söz alan Clarivate Analytics Web of Science Group Eğitim Sorumlusu Derya Soğuksu, araştırma değerlendirme ve akademik performans analiz platformu Incites Benchmarking&Analytics veritabanının verimli kullanılabilmesi için Üniversitemiz öğretim üyelerine yönelik yaptığı sunumda, veritabanı ile ilgili bilgiler verdi.

Incites Benchmarking&Analytics veritabanının, InCites Web of Science Core koleksiyon verileri ile hazırlanmış bir araştırma değerlendirme platformu olduğunu belirten Derya Soğuksu; Incites ile yazarlar, kurumlar, ülkeler, araştırma alanları, dergiler gibi temel verileri keşfetmek ve veri setleri oluşturmak gibi işlemleri yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Derya Soğuksu ayrıca, Incites sayesinde standart metrikler ve kıyaslama verileri hakkında bilgiler; araştırma performans kıyaslama; araştırma stratejisi tanımlama; bilim alanında yeni trendleri izleme ve en etkili araştırma projelerini tespit etme; dinamik görseller oluşturup raporlarla çalışma gibi imkanlara sahip olunduğunu vurguladı.

Haber: Hasan Yaman

Fotoğraf: Muhammed Ali Öger, Halil İbrahim Küpeli

Orman Fakültesi'nde “Kamusal Yeşil Alanlarda Evrensel Peyzaj Tasarımı Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda "Kariyer Tüyoları Semineri" Düzenlendi