Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Salgın Mücadelesi İçin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne 'Özel' Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden yapılan video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi. COVID-19 salgın sürecinin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üniversite Yönetimine ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne COVID-19 salgını ile mücadeledeki katkıları nedeniyle teşekkür etti.

1 Mayıs tarihinde gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansta Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın'ın yanı sıra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Selma Kaçar ve tedavi süreci devam eden hastalar ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, COVID-19 nedeniyle vefat edenlerin sayısının düştüğüne değinerek, şunları kaydetti: “Hastanelerden taburcu edilenlerin sayısında ciddi bir yükseliş söz konusu. Bunlar tabii bizleri hep sevindiriyor. Tek korkumuz rehavet. Eğer olursa bizi ciddi manada sıkıntıya sokabilir. Onun için de diyoruz ki hiç rehavete girmeden inşallah bu işi hayırlısıyla götürelim. Tabii bu arada gerçekten Cerrahpaşa süreç itibarıyla bizleri hiç yalnız bırakmadı. Sürekli yanımızda oldu. Bundan dolayı da şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum. Bu arada yine hocalarımızdan Kenan Midilli Bey'e ve Mert Kuşkucu Bey'e çok çok teşekkür ediyorum. Onları da bu destekleri sebebiyle unutamayız. Onu da özellikle ifade etmek istiyorum."

"Yoğun bakımda kapasiteyi iki katına çıkardık"
Görüşmede çalışmalarına ilişkin bilgi veren Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın da salgın sürecinde Üniversite Hastanesini iki ayrı birime dönüştürdüklerini belirterek, koronavirüs olan hastalarla, olmayanları ayrı yerlerde takip ettiklerini söyledi.
Prof. Dr. Aydın, "Ameliyathanelerimizi yoğun bakıma çevirdik. Her ihtimale karşı kapasiteyi neredeyse yoğun bakımda iki katına çıkardık." diyerek, şu an itibarıyla 112 yoğun bakım yataklarının bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tedavisi devam eden hastalarla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanede tedavi gören hastalarla da sohbet etti. Erdoğan, bu kapsamda Özturhallı ailesi ile görüştü.
Erdoğan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Ana Bilim Dalı Kürsü Sekreteri Neslihan Özturhallı ile konuşması sırasında "Neslihan Hanım nasıl memnun musunuz?" diye sordu. Bunun üzerine Özturhallı, çok memnun olduklarını dile getirdi.

Daha sonra Neslihan Özturhallı'nın kızı 20 yaşındaki Sude Özturhallı ile konuşan Erdoğan "Allah şifalar versin. İnşallah bu belayı da şöyle yavaş yavaş atlatıyoruz. Güzel günler yakın." dedi.
Ümit Özturhallı ile de görüşen Erdoğan "Ümit Bey, aynı aile bir arada. Nasıl durum?" diye sordu. Bunun üzerine Özturhallı "Çok teşekkür ederim sağlığınıza duacıyız." ifadelerini kullandı.
Ardından Erdoğan, İstanbul Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Sorumlusu Selim Altınarık ile görüştü. Altınarık'a şifa dileklerini ileten Erdoğan, "Allah şifa versin. Ramazan-ı Şerif'iniz mübarek olsun. Rabb'im inşallah buralardan bir önce çıkıp bayramı bayram gibi kutlamayı bizlere nasip etsin." diye konuştu.
Tedavisi devam eden polis Halit Bilkay ile konuşması sırasında, "Geçmiş olsun Allah şifalar versin. Nasıl hissediyorsun kendini?" diye soran Erdoğan, "İnşallah en kısa zamanda seni de aramızda görelim." dedi.

"En büyük mücadeleyi sağlıkçılarımız verdi."
Hastanede 10 gündür tedavi gören 74 yaşındaki Eczacı Muharrem Çelik, kendisine "Muharrem Bey nasılsınız?" diye soran Erdoğan'a, "İyiyim Reis-i Cumhur'um. Allah'a şükür. Çok teşekkür ederim." yanıtını verdi. Erdoğan da "Sağ olun. Geçmiş olsun. Allah şifalar versin." temennisinde bulundu.

Haberin videosu:

Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Doktora Öğrencilerine TÜBİTAK-STAR Burs Desteği

Cerrahpaşa’da Yerinde Yeniden Yapılanma Süreci Devam Ediyor

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Karantina Döneminde "Kalp Yogası" Projesi

Kardiyoloji Enstitüsü Bünyesinde Sağlık Çalışanları İçin Cerrahi Maske Üretimi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri "COVID-19 Pandemisi'nin Toplum Üzerindeki Etkileri" Hakkında Araştırma Gerçekleştirdi

Avcılar Yerleşkesi'nde Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor