Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Ayzıt Kılınç'a Büyük Onur

2019 yılının son aylarında Çin’in Hubei şehrinde ortaya çıkıp, kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınının hızı yavaşlasa da, salgın halen devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından salgının yayılım hızını azaltabilmek adına tavsiye kurulu oluşturuldu. Kurula ülkemizden üye olarak davet edilen tek isim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Ayşe Ayzıt Kılınç oldu.

Birçok ülkenin sağlık sistemini çökme noktasına getiren salgın ile ilgili, başta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) olmak üzere çoğu ülkede gerek salgından korunma gerekse de salgının tedavisi ile ilgili çalışmalar hızla devam etmekte. COVID-19 ile mücadelede tüm ülkelere rehberlik yapan DSÖ, Koronavirüsün bulaşmasını önlemek ve yayılımını azaltmak amacı ile koruyucu önlemler geliştirilmesi için ‘World Health Organization (WHO) Technical Advisory Group (TAG) on Personal Protective Equipment (PPE) for COVID’ adında bir tavsiye kurulu oluşturdu.

Ülkemizden bu gruba danışman olarak davet edilen tek üye Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Kliniği  Doktor Öğretim Üyesi Ayşe Ayzıt Kılınç oldu. Değerli hocamızın bu görevde ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yetik 6 Tescilli Patentini Üniversitemize Devretti

Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nden Dr. Cansu Polat Dünya'nın Yürütücü Olduğu Projeye TÜBİTAK 1512 Desteği

İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Sgarbi'den Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne Anlamlı Ziyaret

2244 - Sanayi Doktora Programı Sonuçlandı. Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinin 2 Projesi Desteğe Hak Kazandı