Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Köylerde Sağlık Taraması

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği ve Gemlik Belediyesi işbirliği ile düzenlenen organizasyonla, Cerrahpaşa Tıp Fakülteli 19 öğrenci tarafından Gemlik'e bağlı 11 köyde düzenli sağlık hizmeti alamayan insanlara yönelik sağlık taraması gerçekleştirildi.

Gemlik’e bağlı Haydariye, Adliye, Muratoba, Fevziye, Şükriye, Hamidiye, Katırlı, Güvenli, Yeniköy, Cihatlı Ve Şahinyurdu köylerinde sağlık taraması yapan öğrenciler 151 kişiye ulaştılar.

Öğrenciler gerçekleştirdikleri sağlık taramalarında antropometrik ölçümler, kan şekeri ve tansiyon ölçümü yapmanın yanı sıra depresyon anketi ve demans testi de uyguladılar.

Öğrencilerimiz köy halkının genel sağlık testlerinin yanı sıra hipertansiyon, diyabet, obezite gibi konularda da halkı bilgilendirip başvurmaları gereken sağlık kurumları ve bölümler için yönlendirmelerde bulundular.

Haber: Ceylan ÇAKMAK

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'dan "Tasarım Beceri Atölyeleri"ne Akademik Destek

Spor Bilimleri Fakültesi Catchball Takımı Uluslararası Turnuva'da İkinciliği Elde Etti

Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi III. Satranç Turnuvası Ödül Töreni Gerçekleştirildi