Avcılar Yerleşkesi'nde "Göl Etüt Salonu" Hizmete Girdi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesinde yapım çalışmaları tamamlanan Göl Etüt Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Öğrencilerin daha konforlu ortamlarda öğrenimlerine devam edebilmeleri için yapılan çalışmalar kapsamında, Avcılar Yerleşkesinde yapımı bir süredir devam eden "Göl Etüt Salonu" hizmete açıldı. Öğrenci Kültür Merkezi 2. katında hizmet verecek etüt salonunun açılışı, 11 Aralık tarihinde üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı törende, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin'in tarafından gerçekleştirildi.

180 kişilik kapasite ile faaliyete geçen Etüt Salonu, bünyesinde yer alacak bilgisayarlarla birlikte okuma, araştırma ve bireysel çalışma konularında öğrencilere 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde planlandı.

Salonun açılış töreninde açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Erol İnce, faaliyete geçen etüt salonu hakkında bilgiler verdi.  Prof. Dr. İnce; “Bugün Avcılar Yerleşkemizde Göl Etüt Salonumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz; öğrenci arkadaşlarımızı ders çalışmaları için artık burada da ağırlayacağız. Tam anlamıyla bir kütüphane vasfı yok; ama  etüt ve okuma alanı olarak planladık. Şu anki hali ile 180 öğrencimiz için bireysel çalışma imkanı sağlamış oluyoruz. Teknik olarak etüt salonumuzda bireysel olarak her öğrenciye ait ışıklandırma sistemi, USB girişleri gibi imkanlar var, aynı zamanda Wİ-Fİ bağlantısı ile internetten yararlanma imkanınız var. Önümüzdeki hafta içerisinde, yani sınav dönemine kadar araştırma yapabilmeniz adına şu an için 5 bilgisayarı da salonumuzda kullanıma alacağız. Bireysel bilgisayarlarınızı da tüm masalarda kullanabilirsiniz. Siz öğrencilerimizden ricamız, bu etüt salonunu en iyi şekilde kullanmanız ve gelecek nesillerin de bu hizmetten faydalanabilmesi.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda çalışmalarını sürdürebilmesi için faaliyetlere devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Erol İnce konuşmasına şu şekilde devam etti: “Avcılar Yerleşkesinde alt kattaki salonumuzla birlikte etüt salonu kapasitemizi 370’e çıkarmış oluyoruz. Ayrıca, Cerrahpaşa Yerleşkemiz,  Şişli Yerleşkemiz, Bahçeköy Yerleşkemiz ve Sultangazi Yerleşkemizde de okuma salonlarımız var. Büyükçekmece Yerleşkemizde ise, 400 öğrencimizin faydalandığı bir etüt salonu mevcut. Büyükçekmece Yerleşkemizde ayrıca merkez kütüphane olarak planladığımız ve yapım çalışmaları devam eden bir kütüphane alanımız bulunmakta. Çalışmalar tamamlandığında, yaklaşık 100 bin kitabın yanında, elektronik veri tabanlarına erişim imkanı ile bilimsel makaleler de öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve araştırmacıların hizmetine sunulacak.

Kütüphane ve etüt salonlarının yeniden düzenlenen çalışma saatleri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Erol İnce; “Kütüphane ve etüt salonlarımızın çalışma saatlerini, öğrencilerimizin daha rahat kullanabilmeleri adına yeniden düzenledik. Avcılar Yerleşkemizdeki etüt salonlarımızdan biri yedi gün  yirmi dört saat  açık. Yoğunluk olduğu taktirde, iki etüt salonumuz da yedi gün  yirmi dört saat daima sizlerin hizmetinde olacak. Büyükçekmece Yerleşkemizde bulunan kütüphanemiz ve etüt salonumuz hafta içi akşam 8’e kadar; hafta sonu akşam 8’e kadar acık durumda. Merkez Kütüphane çalışmaları da hızlı bir şekilde devam etmekte. Üniversite olarak, öğrencilerimizin konforlu ortamlarda öğrenimlerine devam etmeleri bizim birinci önceliğimiz. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız devam etmekte. Bu kapsamda bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Göl Etüt Salonumuzun öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Haber: Hasan Yaman, Halil İbrahim Küpeli

Fotoğraf: Muhammed Ali Öger, Halil İbrahim Küpeli

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı Çalışmalarıyla "Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü"ne Layık Görüldü

Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde “Yangın ve Patlama Olayları Eğitim Çalıştayı” Düzenlendi