29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Koyma Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Koyma Töreni, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlük Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

-“Cumhuriyetin Omuzlarımıza Yüklediği Onurlu Sorumluluğun Farkındayız”

Törende konuşan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın,  Milli Mücadele Dönemi ve Cumhuriyetimizin önemine vurgu yaparak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde girişilen milli mücadelenin en önemli meyvesi olan Cumhuriyetimizin 96. yaşını kutluyoruz. Bağımsızlığımızı elde etmek için çetin bir mücadele içine girerek ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen şehitlerimizin ve gazilerimizin maneviyatını yüreğimizde hissediyoruz. Onların gösterdikleri fedakarlıklar sayesinde 96. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşu için verilen mücadelenin, bizlerin omuzlarına yüklediği onurlu sorumluluğun da farkındayız. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakların bizlere vatan olmasını sağlayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor ve tüm üniversite çalışanlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Koyma Töreni, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Binası Hizmet Vermeye Başladı

Büyük Taşınma Başladı

Ahmet Yesevi Üniversitesi ile İkili İşbirliği Protokolü İmzalandı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi