Kurumsal e-posta Adreslerinin Değişmesi Hakkında Duyuru

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Üniversitemizin bilgi işlem altyapısının yeniden yapılanması kapsamında, fiziki sunucularımızın kurulması süreçleri tamamlanmıştır.

Bu şekilde, sunucularımızın ve farklı programların lisanslanması da dahil olmak üzere, çeşitli otomasyon süreçlerinin bağımsız, daha hızlı, etkin ve yüksek performanslı olarak Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kontrolünde gerçekleşmesi hedeflenmiştir.

Bu kapsamda, işlemleri gerçekleştirebilmek ve sizlere daha iyi hizmet verebilmek için Üniversitemizin kurumsal e-posta adreslerinin değişmesi zarureti doğmuştur.

Bu nedenle, akademik ve idari personelimiz için “...@iuc.edu.tr” uzantılı; öğrencilerimiz için ise “...@ogr.iuc.edu.tr” uzantılı yeni e-posta hesapları oluşturulmuştur. Yeni oluşturulan e-posta adreslerinin ilk kısmı, daha önce kullandığınız “…@istanbul.edu.tr” uzantılı e posta adresinizin ilk kısmı ile aynıdır. Mevcut “...@istanbul.edu.tr” uzantılı e-posta adresleri de kullanılmaya devam edecektir. Ancak, İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sadece “...@iuc.edu.tr” uzantılı yeni e-posta hesaplarına teknik destek verecektir.

Önümüzdeki günlerde otomasyon sistemlerinde yapılacak güncellemeler neticesinde yeni açılan e-posta adresleri haricindeki e-posta adresleri ile otomasyon sistemlerine erişim yapılamayacaktır. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın kurumsal olarak kabul ettiği e-posta adresi, yeni açılan e-posta adresleri olacaktır.

Yeni oluşturulan e-posta adresleriniz ile ilgili bilgilerinizi Akademik Personel veya Öğrenci iseniz İÜC-AKSİS üzerinden; İdari Personel iseniz Personel Portal üzerinden öğrenebilirsiniz.

Konu ile ilgili sorularınız varsa, öncelikle sizin için hazırladığımız “Soru-Cevap” dosyasını okumanızı öneriyoruz. Dosyada yer alan bilgiler sizin için yeterli olmazsa veya dosya için önerileriniz için;

E-Posta ile ilgili soru ve sorunlarınızı epostadestek@iuc.edu.tr mail adresine,
AKSIS   ile ilgili soru ve sorunlarınızı iuc.aksisdestek.istanbul.edu.tr mail adresine,
AVESIS ile ilgili soru ve sorunlarınızı iuc.avesis@istanbul.edu.tr mail adresine,
BAPSIS ile ilgili soru ve sorunlarınızı iuc.bab@istanbul.edu.tr mail adresine,

gönderebilirsiniz, Teknik yetkililerimiz size en kısa sürede dönüş yapacaklardır.

Bu süreçte vereceğiniz destek için teşekkür eder; yeni e-posta adreslerimizin Üniversitemize hayırlı olmasını dileriz.

Duyurunun tamamına ulaşmak için tıklayınız.
Yeni e-posta Sistemi hakkında Sıkça Sorulan Sorulara ulaşmak için tıklayınız.