Mühendislik Fakültesi 2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi’nin 2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Açılışı Töreni Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Açılış Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tören açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin, 2018-2019 Öğretim Yılının tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi : “İÜ-C Mühendislik Fakültemiz, öğrenci sayısı ve akademik çıktıları bakımından Türkiye’nin en büyük mühendislik fakültesidir. Yükseköğretimde ülkemizin en değerli markalarından olan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa bünyesinde, deneyimli akademik kadromuzla birlikte, yeni öğretim yılına hazırız. Mühendislik Fakültemiz bünyesinde bilime çok değerli katkılarda bulunan akademik kadroya sahip olmaktan ötürü gururluyuz. Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK Bilim Ödülü’ne layık görülen değerli öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Reşat Apak hocamızı da bu vesileyle tekrar tebrik ederim. Ayrıca, öğrencilerimiz uluslararası ve ulusal düzeyde kazanmış oldukları bir çok ödülle de bizleri gururlandırmaktadırlar.”
“İÜ-C Avcılar Kampüsü İstanbul’un Parlayan Yıldızı Olacak”
Törende bir konuşma yapan İÜ-C Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ise, konuşmasında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü olarak Mühendislik Fakültesi’ne diğer fakülteler gibi çok önem verdiklerini belirterek : “Bünyemizde yer alan bütün fakülte ve yüksekokullarımız bizim gücümüz. Rektör olarak ben bundan sonra sizlere daha yakın olacağım. Fakültelerinize geleceğim, sizler bana daha kolay ulaşabileceksiniz. Ayrıca, Avcılar Kampüsümüzün yenilenmesi ve bir merkez haline gelmesi için bütün çabayı sarf edeceğiz. İÜ-C Avcılar Kampüsü İstanbul’un parlayan yıldızı haline gelecek.” dedi. Konuşmasında ayrıca disiplinler arası çalışmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Aydın, “Sizler de diğer fakültelerle mutlaka irtibat halinde olun. Mühendislik Fakültesi olarak, örneğin Tıp Fakültesi ile birlikte nano teknoloji, biyomühendislik çalışın. Biz Rektörlük olarak bu tarz bilimsel çalışmaları çok önemsiyoruz ve bu konuda her türlü desteği sizlere sağlamaya hazırız. Yeni öğretim yılı tüm öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz için hayırlı olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.
Tören, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.

İstanbul-Üniversitesi-ve-İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa-Açılış-Koşusu-Düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Açılış Koşusu Düzenlendi.

İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa-Öğrencisi-Mert-Yıldırım’ın-Girişimcilik-Başarısı

Mert Yıldırım’ın Girişimcilik Başarısı

1. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

İstanbul-Üniversitesi--Cerrahpaşa-Sağlık-Bilimleri-Fakültesi-Açılış-Töreni